Bursluluk Sınavı

06.02.2024 44

BURSLULUK SINAVI DUYURUSU

• Sınav başvuruları 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Sınav 21 Nisan 2024 Pazar Günü, Türkiye saati ile saat 10.00’da sınav merkezlerinde tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir

İSTENEN BELGELER

• Ek-1 öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname doldurulacak.

• Velinin ve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2023 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge (12 aylık olacak- 2023 yılına ait- ) KİŞİ BAŞI GELİR 111 BİN 600 TL Yİ GEÇMEYECEK)

• Aile üyelerinin tc kimlik numara beyanları ( e-devletten alınabilir)

• Velinin ve  varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği

Not : Öğrenci velisi, “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

Ek 1 ve istenen belgeler olmadan başvuru kabul edilmez. (Kılavuzun 19. Sayfasında mevcuttur)

BAŞVURU KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

06-02-2024